Logotype för Krokomsbloggen

Möten med Pensionärsrådet och Handikapprådet

Arbetet med nya krokom.se handlar mycket om tillgänglighet. I höst antas en ny lag om just digital tillgänglighet för alla, oavsett funktionerhinder, och som myndighet måste vi såklart följa den lagen. Vi har haft möten med Pensionärsrådet och Handikapprådet för att höra deras syn och krav på en bra hemsida. Innan mötet bad vi råden fundera på tre saker:

 • Vad är bra med vår nuvarande hemsida?
 • Vad är dåligt med vår nuvarande hemsida?
 • Vad måste vi göra med nästa version av krokom.se?

Pensionärsrådet hade inga större invändingar på nuvarande hemsida men vill att tillgänglighet och enkelhet ska gå först. Något som vi prioriterar enligt direktivet om tillgänglighet. Intressant att alla representanter från Pensionärsrådet använder internet för sina bankärenden och alla hade Swish.
Krokom har helt klart digitalvana pensionärer!

Handikapprådet lyfte lättläst och hur lättläst skiljer sig från klarspråk. Detta är en resursfråga som vi givetvis ska ta vidare. De lyfte också enkla och bra tips för tillgänglighet på en hemsida, exempelvis en högtalarikon vid länken till funktionen Lyssna samt att vi ska designa med tillräckligt stor kontrast så att synsvaga även kan ta del av kommunens hemsida. Man vill också att det enklare ska gå att hitta till Handikapprådet.

Krokoms kommuns kommunikationsavdelning representerade kommunen och visade statistik på nuvarande sida, var man klickar och hur besöksflödet ser ut - vilka sidor är populära. Vi delade också vilken strategi vi har med nästa version av hemsida, något som överlag stämmer överens med vad både Handikapprådet och Pensionärsrådet önskar. Givande möten!

Bild på mötet mellan Pensionärsrådet och kommunikationsavdelningen i ett mötesrum.

Olle Arnsten till vänster i bakgrunden representerade Handikapprådet.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Genom att skriva ditt namn, din kommentar och trycka på knappen "Skicka kommentar" ger du ditt samtycke till oss att lagra dessa uppgifter. Här kan du läsa mer om vad du samtycker till och vilka rättigheter du har efter att ha lämnat data hos oss.