Logotype för Krokomsbloggen

Nu sätter vi igång!

Att bygga en ny hemsida för en kommun är en ganska omfattande procedur. Nu har vi äntligen kommit fram till startpunkten för att kunna börja jobba med innehållet. Här kommer en liten lägesrapport från arbetet med Krokoms nya hemsida som vi hoppas ska stå färdig senare i höst.

Vi inledde arbetet med den nya hemsidan före jul, och det första vi gjorde var att bestämma hur den ska se ut och hur vi ska dela in informationen. När det var gjort, ett arbete som tog ett par månader, var det dags att upphandla det företag som ska bygga tekniken bakom hemsidan. Den upphandlingen blev klar i början av juni och nu är vi alltså redo för att börja skapa innehållet.

På vår nuvarande hemsida har vi ungefär 3500 sidor som innehåller text, dokument, bilder och länkar till mer läsning. Alla dessa sidor ska inte vara kvar, vi behöver rensa bort sidor som inte har några besök eller slå ihop sidor som handlar om samma saker.

Vi kommer också lägga mycket tid på att formulera texterna på den nya hemsidan, vi vill att det ska vara lättläst och att tonen ska kännas personlig. Målet är att du som besöker krokom.se snabbt ska hitta det du söker och att det ska vara lätt att ta till sig innehållet.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har tankar och funderingar kring vår hemsida. Skriv en kommentar här på bloggen eller mejla till kommunikation@krokom.se.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300

    Genom att skriva ditt namn, din kommentar och trycka på knappen "Skicka kommentar" ger du ditt samtycke till oss att lagra dessa uppgifter. Här kan du läsa mer om vad du samtycker till och vilka rättigheter du har efter att ha lämnat data hos oss.