Logotype för Krokomsbloggen

Projektmodell och arbetsprocess

Vi utgår från en SCRUM-metod där vi delar upp arbetet från hela projektplanen i sprinter. Sprinterna i sin tur innehåller Planering, Genomförande och Uppföljning. Sprinten sätter vi helt odramatiskt upp på en whiteboard där vi delar tavlan i tre och sätter upp postit-lappar med arbetsmoment i första delen Planering. Allt efter som sprinten fortlöper flyttar vi lapparna till Genomförande och Uppföljning för att slutligen tömma tavlan på postit-lappar.

Detta gör att vi fokuserar hårt på en sprint i taget där vi inte kan gå vidare till nästa sprint om det fortfarande finns postit-lappar kvar på tavlan. Hela projektplanen består mycket grovt av:

 • Förstudie, analys och kravspecifikation
 • Grafisk form och struktur
 • Teknik
 • Processer med verksamheterna
 • Innehåll och byggande
 • Lansering

Scrum är en välkänd metodik för systemutveckling. Ordet Scrum kommer från rugby och är det momentet när bollen sätts i spel. Rubgy användes som en liknelse av två japanska managementforskare för att beskriva en speciell stil av utveckling. I rugbyliknande utveckling samarbetar ett team för att göra klart produkten på samma sätt som ett rubgylag spelar tillsammans för att föra bollen uppför planen.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Genom att skriva ditt namn, din kommentar och trycka på knappen "Skicka kommentar" ger du ditt samtycke till oss att lagra dessa uppgifter. Här kan du läsa mer om vad du samtycker till och vilka rättigheter du har efter att ha lämnat data hos oss.